Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mandarynka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
mąka pszenna 100 gram
mąka ziemniaczana 100 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder 200 gram
cukier puder 3 łyżki
budyń śmietankowy 2
śmietana kremówka 750 gram
mandarynki w puszce w zalewie 2
fix do śmietany 3
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
sok pomarańczowy 1 litr
woda 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Mandarynka

Białka ubij z 200 g cukru pudru.
Stopniowo dodawaj żółtka,mąki i proszek do pieczenia. Ciasto wylej na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Wystudź.
Ciasto nasącz zalewą z mandarynek.
Budynie ugotuj na soku.
Gorący budyń wyłóż na ciasto. Gdy budyń wystygnie ułóż osączone z zalewy mandarynki.
Kremówkę ubij,pod koniec dodając pozostały cukier,śmietan fixy i rozpuszczoną w1/3 szklanki żelatynę.
Ubitą kremówkę wyłóż równomiernie na mandarynkach.
Schłódź przez kilka godzin w lodówce.
Ciasto dodatkowo możesz udekorować mandarynkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ania2610 01.08.2015 20:27
apetycznie wygląda!
Zdzisław 01.08.2015 18:49
takie słodkości bardzo lubię
pestka 01.08.2015 10:08
pyszny deser
Wafelek2601 01.08.2015 10:03
Wygląda pysznie
Futka 01.08.2015 09:57
Cudowne i niezwykle apetyczne ciasto :)
Motorek 01.08.2015 08:08
super ciasto
Ewelina1991 01.08.2015 07:51
pyszne ciasto
2milutka 31.07.2015 23:25
fajne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak