Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z czerwonej fasoli

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona z puszki
szczypiorek 3 łyżki posiekanego
cebula
sól i pieprz
mąka ziemniaczana 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z czerwonej fasoli

Fasolę wrzucamy do miski i rozgniatamy np widelcem,ale równie dobrze możecie użyć tłuczka do ziemniaków.
Cebulę posyp odrobiną soli i zeszklij na niewielkiej ilości oleju.
Cebulę wraz ze szczypiorkiem dodaj do fasoli.Wymieszaj.
Dodaj bułkę tartą, sól,pieprz do smaku i wymieszaj. Formuj niewielkie kotleciki i obtocz w bułce tartej.
Kotleciki smaż na rozgrzanej patelni ok 3 min z każdej strony,(nie przesadzaj z ilością oleju)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 01.08.2015 10:46
Ależ mnie zaciekawilaś tym prezpisem :) zabieram do wypróbowania bo brzmi bardzo zachecająco ;)
kuchcik89 01.08.2015 09:58
nigdy nie jadłam fasoli, a te kotleciki wyglądają bardzo kusząco :)
gosia1988 01.08.2015 07:28
pyszne kotleciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak