Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z lanymi

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 szt
włoszczyzna 1/2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
ziele angielskie 2 ziarenka
sól 1 łyżeczka
przecier pomidorowy 100 g
jajko 2 szt
mąka 4 łyżki
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z lanymi

Porcje rosołową umyć ,ugotować wywar około 1,5 litra z dodatkiem włoszczyzny i przypraw.Dodać przecier pomidorowy ,posolić do smaki ,dodać pieprzu. Zrobić ciasto na lane kluski z mąki i jajek i puszczać na gotującą zupę partiami . Zupę zagęścić śmietaną i przyprawić do smaku.Posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 24.08.2015 09:31
bardzo dobra zupka
paula191919 21.08.2015 09:29
pomidorówki z lanymi jeszcze nie jadłam....
IwonaKa 03.08.2015 13:43
taką pomidorową lubię
Wafelek2601 01.08.2015 10:03
Lubię taką zupkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak