Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki na białym winie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 3
wino białe 1/2 szklanki
cukier wanilinowy 1
mąka 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki na białym winie

Żółtka utrzyj z cukrem waniliowym. Dodaj wino i wymieszaj. Na koniec stopniowo dodawaj mąkę.
Zagnieć ciasto i ubijaj je wałkiem.
Ciasto owiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na ok godzinę.
Po tym czasie ciasto rozwałkuj na cienki placek,pokrój w paski. Na każdym pasku zrób niewielką dziurkę i przewiń koniec paska.
Faworki smaż na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor. Osusz na ręczniku papierowym i posyp cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 31.07.2015 23:36
wspaniałe!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak