Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kalarepki

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 3-4 szt (duże)
majonez 3 łyżki
jogurt naturalny 3 łyżki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kalarepki

Kalarepki obrać ze skórki. Następnie obrane kalarepki zestrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać majonez oraz jogurt i dokładnie wymieszać aby składniki się połączyły. Do smaku doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Można dodać też posiekany koperek. Surówkę najlepiej przygotoważ tuż przed podaniem bo jak długo stoi to kalarepka puszcza sok i surówka robi się wodnista.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 01.08.2015 08:01
fajna do obiadu
Franciszek 31.07.2015 22:25
Dobra surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak