Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab kminkowo- czosnkowy

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
Liść laurowy suszony Prymat kilka sztuk
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1/2 szklanki
czosnek kilka ząbków
kminek Prymat 2-3 łyżki
masło 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab kminkowo- czosnkowy

W mięso wbijamy ząbki czosnku a następnie mocno nacieramy przyprawą w płynie i kminkiem- wkładamy do miski -zalewamy resztą przyprawy i wkładamy do lodówki minimum na całą noc.
Po zamarynowaniu wkładamy schab wraz z sosem do rękawa do pieczenia- dodajemy liście laurowe i kilka łyżek masła- zamykamy i pieczemy w temp. 180 stopni około 1,5 godziny..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 01.08.2015 09:18
smaczny schabik
IKrakowianka 31.07.2015 22:25
super aromatyczny
mirosława4 31.07.2015 21:50
smaczna sztuka mięcha :)
Anna169Hosz 31.07.2015 21:35
Smakowite aż ślinka cieknie:)
Maridka19 31.07.2015 21:22
Pyszniutkie jedzonko
misia53 31.07.2015 21:02
Mięsko pyszne , chudziutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak