Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 2,5 kg
czosnek 5 ząbków
sól do smaku
majeranek 1/2 łyżeczki
jabłka 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony

Oczyszczone mięso umyć, wykrajać kości, natrzeć czosnkiem roztartym z solą i wymieszanym z majerankiem. Ułożyć na brytfannie i wstawić do nagrzanego piekarnika. Zrumienić, a następnie piec podlewając od czasu do czasu wodą. Jabłka umyć i pozostawić w całości wykrawając tylko gniazda nasienne. Pod koniec pieczenia obłożyć nimi schab. Upieczony schab pokroić na porcje o grubości około 1 cm. Ułożyć na półmisku, obłożyć jabłkami i pieczonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta31 31.07.2011 23:15
ciekawy przepis, przepysznie :)
Emilia22 29.09.2010 15:10
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak