Sposób przygotowania

Oczyszczone mięso umyć, wykrajać kości, natrzeć czosnkiem roztartym z solą i wymieszanym z majerankiem. Ułożyć na brytfannie i wstawić do nagrzanego piekarnika. Zrumienić, a następnie piec podlewając od czasu do czasu wodą. Jabłka umyć i pozostawić w całości wykrawając tylko gniazda nasienne. Pod koniec pieczenia obłożyć nimi schab. Upieczony schab pokroić na porcje o grubości około 1 cm. Ułożyć na półmisku, obłożyć jabłkami i pieczonymi ziemniakami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    ciekawy przepis, przepysznie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !