Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowany kabaczek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczek
25 dag mielonej wołowiny
cebula
marchewka
jajko
sól
pieprz
pomidory
ryż ugotowany 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowany kabaczek

Kabaczek umyć, przeciąć wzdłuż na pół, usunąć gniazda nasienne, posolić. 25 dag mielonej wołowiny połączyć ze szklanką ugotowanego ryżu.Dodać posiekaną cebulę i marchewkę, jajko oraz sól i pieprz. Farszem napełnić kabaczek, na wierzchu ułożyć plastry pomidorów. Piec ok. 40 min. w temp. 180C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 01.09.2011 10:46
super
Piotr24 22.08.2011 13:42
muszę spróbować, mam w tym roku nadmiar kabaczków ;)
gosia561 21.07.2011 18:58
mniam kabaczek
Kate131 05.09.2010 14:22
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak