Sposób przygotowania

Mięso dokładnie oczyścić, umyć i osuszyć. Zalać kwaśnym mlekiem i odstawić na dobę w chłodne miejsce. Wyjąć, natrzeć solą zmiękczającą mięso i odstawić na 5 godzin. Przyrządzić marynatę: oliwę wymieszać z całą marynatą staropolską, łyżeczką pieprzu ziołowego i rozdrobnionymi owocami jałowca. Nasmarować dokładnie mięso, przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 12 godzin. Wyjąć, pozostawić w temperaturze pokojowej przez godzinę. W Naszpikować pokrojonym w słupki boczkiem. Mięso umieścić w siatce i całość ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Podlać odrobiną wody i piec przez 2 godziny w temperaturze 200ºC.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    hmmm gdzie dostałaś mięsko sarny?;)
  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Miałam jeszcze zamrożony kawałek... a kiedyś dostałam od znajomego myśliwego:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    ciekawi mnie ta sarnina :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    musi być ciekawe :))
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    nie jadłem! ciekawe jak smakuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    super. Z sarniny jeszcze nie jadłem, ale smakowałem daniela - w smaku był mocno słony, chyba przy wędzeniu coś sknocili :o)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !