Sposób przygotowania

Płaty ciasta rozłożyć na posypanej mąką stolnicy. Gdy się rozmrożą rozwałkować i podzielić na małe kwadraty.

Owoce umyć, osuszyć i obrać ze skórek. Podzielić na mniejsze części i przełożyć na patelnię. Dodać cukier i zasmażać owoce tak długo, aż osiągną konsystencję marmolady. Wyjąć do naczynia i ostudzić. Dodać konfiturę porzeczkową (chyba że ktoś ma jeszcze porzeczki to można je zasmażać z pozostałymi owocami) i sok z cytryny. Wymieszać.

Porcję przygotowanych owoców układać na brzegu każdego kwadratu. Zwijać każdą porcję ciasta francuskiego w rulon. Układać na blasze od pieczenia wyłożonej papierem. Każdy rulon posmarować śmietana roztrzepaną z jajkiem i posypać odrobiną cukru. Piec przez około 20 minut w temperaturze 200ºC. Smacznego:)

Komentarze

  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Uwielbiam ciasto francuskie.
  • 7
    no-image
    Opublikowano

    cichor

    ale pychota :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    prosto i smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandra45

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam takie smakołyki :) Aż ślinka cieknie na samą myśl :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    świetne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    śiwetne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mm super;)!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !