Sposób przygotowania

Mięso oczyścić, umyć i osuszyć. Przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Dodać ryż ugotowany w osolonej wodzie, sól, pieprz, przyprawę do mielonego mięsa, paprykę i majeranek (przyprawy dodać w ilości według własnego uznania). na samym końcu dodać 3 łyżki miodu. Wymieszać dokładnie i odstawić na godzinę.

Kapustę podzielić na liście. Każdy liść dokładnie umyć i blanszować po 2 minuty w gorącej wodzie. Wyjąć, przelać zimną woda i ostudzić.

Do garnka wrzucić obrane i pokrojone na ćwiartki pomidory oraz paprykę pokrojona na cząstki. Dodać sól, pieprz i delikatnie podlać wodą. Przykryć garnek pokrywą i dusić warzywa przez około pół godziny. Ostudzić i kawałki które się nie rozgotowały rozdrobnić blenderem. Dodać miód i ponownie zagotować. Zabielić Ramą Cremefine do gotowania.

Na każdy liść kapusty nakładać porcję farszu, zawijać boki do środka, a następnie zwijać w rulon. Dno naczynia żaroodpornego wyłożyć pozostałymi liśćmi kapusty i na nich układać przygotowane gołąbki. Przykryć i wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 190ºC na około półtora godziny. Przed podaniem polać sosem.

Komentarze

  • 7
    no-image
    Opublikowano

    cichor

    całkiem ciekawy przepis.
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    gołąbków z miodem jeszcze nie jadłam;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !