Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chutney rabarbarowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 1 kg
jabłka 3 szt
cukier 1/2 kg
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
imbir 3 cm
papryczka chili 1/2 szt
ocet winny 100 ml
kolendra 1 łyżeczka
kurkuma 1 łyżeczka
cynamon 1 łyżeczka
pieprz 1/2 łyżeczki
sól 1/2 łyżeczki

Porada

Stosować do kanapek z wędliną i do mięs

Przepis i sposób przygotowania na: Chutney rabarbarowe

Rabarbar pokroić na dwu centymetrowe kawałki. Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Cebule, papryczkę i czosnek drobno pokroić. Imbir zetrzeć na tarce. do pokrojonych składników dodać cukier, ocet winny i przyprawy. Gotować w garnku z grubym dnem na wolnym ogniu przez około 45 minut. Gotujący nakładać do wyprażonych słoiczków

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 29.07.2015 09:13
świetny dodatek do mięsa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak