Sposób przygotowania

Kapustę i marchewkę /i jabłka/ ścieramy na grubych oczkach tarki (robie to a pomocarobota co znacznie przyspisz pracę), mieszamy, lekko solimy i odstawiamy na 15 minut. Majonez, mleko, cytrynę, ocet winny, cukier puder mieszamy na jednolity sos, który doprawiamy pieprzem.

Kapustę i marchewkę polewamy sosem, dobrze mieszamy. Surówkę mozna jeść odrazu po przygotowaniu, jednk najlepsza jest gdy wstawimy ja na 2 h do lodówki.

Surówkę wstawiam do lodówki w plastikowy pojemnik z przykrywką ponieważ jej zapach jest dość intensywny.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    moja ulubiona

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !