Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka mała
marchewka 3 szt
cebula 1 szt mała
majonez 6 łyżek
mleko 6 łyżek
cukier puder 3-4 łyżki
sok z cytryny 1-2 łyżki
sól, pieprz
ocet winny 1 łyżka
jabłka 1-2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty

Kapustę i marchewkę /i jabłka/ ścieramy na grubych oczkach tarki (robie to a pomocarobota co znacznie przyspisz pracę), mieszamy, lekko solimy i odstawiamy na 15 minut. Majonez, mleko, cytrynę, ocet winny, cukier puder mieszamy na jednolity sos, który doprawiamy pieprzem.

Kapustę i marchewkę polewamy sosem, dobrze mieszamy. Surówkę mozna jeść odrazu po przygotowaniu, jednk najlepsza jest gdy wstawimy ja na 2 h do lodówki.

Surówkę wstawiam do lodówki w plastikowy pojemnik z przykrywką ponieważ jej zapach jest dość intensywny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 23.04.2013 17:38
moja ulubiona
agata1722
agata1722 11.10.2011 16:54
dobre
agata1722
agata1722 11.10.2011 16:54
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak