Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy ok 10 minut w osolonej wodzie. Nstępnie odparowujemy, studzimy i kroimy na plastry.

Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy do zrumienienia. Cebulkę szatkujemy i także podsmażamy. Śmietanę i jajka rozmącamy dodajemy pokrojony w paski ser żółty, wsypujemy do tego płaską łyżkę oregano, sól pieprz do smaku. Żaroodporne naczynie smarujemy od spodu i z boku masłem, układamy: plasterki ziemniaków, kiełbasę, pokrojone parówki, cebulkę, ziemniaki, kiełbasę, pokrojone parówki, cebulką, układamy ser Hochland, polewamy mieszanką śmietany i jajek, na to ponownie warstwę ziemniaków i wylewamy pozostałą część mieszanki śmietanowo-jajecznej. Posypujemy delikatnie oregano i zapiekamy około 20-30 minut w 160-180 stopniach.

Spróbuj również

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !