Sposób przygotowania

Białka ubijamy z odrobiną soli na sztywną pianę, dodajemy po 1 zółtku ciągle miksując. Następnie dodajemy cukier, i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Banana ścieramy na grubej tarce i dodajemy do masy lub na wylaną na patelnię masę układamy plasterki z banana.

Omleta smażymy z obydwu stron na maśle podając z dowolnym dżemem.

Komentarze

  • 4
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    Jeszcze takiego omleta nie próbowałam. Bardzo ciekawy przepis.
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    Podzielam zdanie PaniMISIOWEJ ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    muszę wypróbować ten przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !