Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1 szt
szponder 50dag
ziemniaki młode 6 szt
marchewka 3 szt
pietruszka 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 4 szt
woda 2,5 litra
smietana 18% 250 ml
mąka 2 łyżki
sól, pieprz
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa

Gotujemy wywar z mięsa z dodatkiem listka i ziela angielskiego około 20 minut. Kalafiora dzielimy na różyczki i moczymy w słonej wodzie. Wywar przecedzamy, dodajemy marchewkę pokrojona w kostke, pietruszkę, ziemniaki w kostkę, umyte różyczki kalafiora i gotujemy do miękkosci mięsa i warzyw.

Mąkę rozrabiamy w małej ilosci wody, wlewamy do zupy, dodajemy smietanę. Doprawiamy solą, pieprzem. Wsypujemy spora ilośc koperku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

koala 24.06.2012 23:37
smaczniutka (:
Renata16 14.05.2012 22:12
bardzo pyszna
Maryś1 04.09.2010 22:55
lubie
Małgorzata113 17.08.2010 08:39
fajna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak