Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z bananami
Kroki postępowania
Galaretki cytrynowe rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu i odstawiamy do stężenia.
mąka pszenna | 25 dkg |
margaryna | 12 dkg |
cukier puder | 12 dkg |
śmietana 18 proc | 2 łyżki |
żółtko jajek | 2 sztuki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
ser biały | 1 kg |
cukier puder | 20 dkg |
cukier waniliowy | 1 sztuka |
żółtko jajek | 3 sztuki |
jajko | 1 sztuka |
olej | 120 ml |
mleko | 250 ml |
budyń śmietankowy | 1 sztuka |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
masło lub margaryna | 10 dkg |
cukier puder | 3 łyżki |
cukier waniliowy | 1 sztuka |
śmietana 30% | 2 łyżki |
olejek śmietankowy | kilka kropli |
banan | 3-4 sztuki |
galaretka cytrynowa | 2 sztuki |
woda | 1 litr |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: