Sposób przygotowania

Ogórki dokładnie myjemy, obieramy ze skórki i przecinamy na pół.
Zalewa: Z wody, octu, cukru, soli, musztardy, czosnku.Robimy zalewę.Zagotowujemy.Ostudzamy.
Do umytych słoików wkładamy 2 listki liścia laurowego 2 ziela angielskie i kilka ziaenek gorczycy.Układamy ogórki.Zalewamy ostudzoną zalewą i zakręcamy.Pasteryzujemy przez ok 5-7 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Ogórki w musztardzie jadłam ale nie robiłam.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna6

    też robiłam ale bez czosnku,spróbuję .
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Nati

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Robię podobne i są pycha, podobnie jak takie w zalewie keczupowej. Polecam.
  • 3
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    interesuące
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    moje ulubione, jeszcze są pyszne z kurkumą polecam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Robię takie i również poleciłabym je.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    ogóreczki wyglądają apetycznie, wykorzystam ten przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Lubię takie przetwory. Pycha! :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    uwielbiam, robię identyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza620

    robie podobne zaraz dołączę swój przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !