Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwiniowe piersi

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pojedyncze piersi z kurczaka 4 szt
połówki brzoskwiń z puszki 8 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka do obtaczania
jajko 2 szt
płatki kukurydziane 200 g
mąka 3 łyżki
oliwa do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwiniowe piersi

Piersi umyć, osuszyć i każdą pierś naciąć tworząc kieszeń.
Posolić i popieprzyć, odstawić na 10 minut.
W każdą kieszeń włożyć po dwie połówki brzoskwiń.
Płatki delikatnie rozgnieść i wymieszać z mąką.
Przygotować mąkę do obtaczania i każdą pierś wypchaną brzoskwiniami obtoczyć w mące.
Jajka roztrzepać z odrobiną soli i pieprzu.
Obtoczone w mące piersi zamoczyć w jajku, następnie panierować w mieszance płatków z mąką.
Smażyć w dużej ilości oliwy, aby do połowy były przykryte po około 6 minut z każdej strony.
Podawać z frytkami lub pieczonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 13.02.2012 11:50
Ale cudownie wyglądają :)
Magdalena80 15.06.2011 23:11
przepis godny polecenia
Babciagramolka 11.03.2011 11:30
Piękne - a że smaczne to wiem bo robię podobne w parowarze
PaniMISIOWA 18.10.2010 09:06
piękne! głosik ode mnie :-)
banditka 10.09.2010 10:17
ciekawy przepis :)
eli_555 31.08.2010 00:05
Lubię mieso z owocami.Muszę wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak