Sposób przygotowania

Piersi umyć, osuszyć i każdą pierś naciąć tworząc kieszeń.
Posolić i popieprzyć, odstawić na 10 minut.
W każdą kieszeń włożyć po dwie połówki brzoskwiń.
Płatki delikatnie rozgnieść i wymieszać z mąką.
Przygotować mąkę do obtaczania i każdą pierś wypchaną brzoskwiniami obtoczyć w mące.
Jajka roztrzepać z odrobiną soli i pieprzu.
Obtoczone w mące piersi zamoczyć w jajku, następnie panierować w mieszance płatków z mąką.
Smażyć w dużej ilości oliwy, aby do połowy były przykryte po około 6 minut z każdej strony.
Podawać z frytkami lub pieczonymi ziemniakami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Lubię mieso z owocami.Muszę wypróbować.
  • 4
    original
    Opublikowano

    banditka

    ciekawy przepis :)
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    piękne! głosik ode mnie :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Piękne - a że smaczne to wiem bo robię podobne w parowarze
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    przepis godny polecenia
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Ale cudownie wyglądają :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !