Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GRILLOWANY SCHAB Z ZIOŁOWEJ MARYNATY

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata

olej 1/2 szklanki
ocet balsamiczny 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
estragon 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
ząbki czosnku 5 szt

Lista składników

schab bez kości 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: GRILLOWANY SCHAB Z ZIOŁOWEJ MARYNATY

Kroki postępowania

1
Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy na plastry.
Krok 1 - GRILLOWANY SCHAB Z ZIOŁOWEJ MARYNATY foto
2
Do oleju dodajemy ocet balsamiczny, rozduszone ząbki czosnku oraz mieszankę przypraw. Plastry schabu marynujemy przez co najmniej 4 godziny w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Krok 2 - GRILLOWANY SCHAB Z ZIOŁOWEJ MARYNATY foto
3
Zamarynowany schab układamy na mocno rozgrzanym ruszcie przez 5 do 8 minut.
Krok 3 - GRILLOWANY SCHAB Z ZIOŁOWEJ MARYNATY foto
4
Gdy mięso będzie ładnie zarumienione obracamy na drugą stronę i ponownie grillujemy.

Krok 4 - GRILLOWANY SCHAB Z ZIOŁOWEJ MARYNATY foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 24.07.2015 19:51
ładnie wygląda
Konczi 24.07.2015 08:56
pyszne mięsko :)
norweska20 23.07.2015 22:37
smakowita propozycja
Łukasz15 23.07.2015 22:13
Super schabik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak