Sposób przygotowania

Mąkę pzesiać do miski, wlać jajka roztrzepane z solą i wodą, zagnieść ciasto. Wyrabiać ok. 5 minut aż stanie się jednolite i elastyczne. Podzielić na 4 części, z każdej części utoczyć wałeczek grubości ołówka, pokroić na kawałki długości 3 cm. Gotować w osolonej owdzie aż wypłyną, odcedzić.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam polecam
  • 5
    original
    Opublikowano

    plocia

    też tak robię, do zupy owocowej
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    jeszcze nie jadłam ale spróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    Pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !