Sposób przygotowania

Kurczaka dokładnie umyć i osuszyć. Natrzeć kurczaka w środku rozmiażdżonym ząbkiem czosnku, papryką w proszku, przyprawą kucharek i pieprzem. Tak samo przyprawić kurczaka z zewnątrz, popryskać olejem. Odciąć starannie wieczko z puszki, odlać pól piwa a do reszty dodać pokrojoną cebulę, ząbek czosnku, zioła prowansalskie. Kurczaka umieścić na stojąco na puszce z piwem i piec ok 2 godzin.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    unikat23

    Witam, w tym przepisie nastąpiła pomyłka waga kurczaka ma być ok. 1,5 kg
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ja polecam piec na piwie w butelce małej
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    dorlil

    intrygujący przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    ciekawa propozycja
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    Wychodzi pyszny, tylko ja stosuję szklana butelkkę.
  • 2
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    bardzo smacznie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    andrzejek malutki

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !