Sposób przygotowania

Bułkę obrać ze skórki, pokroić w kostkę, usmażyć na maśle na patelni. Słoninę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na małym ogniu, wyjąć skwarki na talerzyk. Na tłuszczu ze słoniny lekko podsmażyć pokrojony w kostkę boczek i kiełbasę obraną ze skórki. Skwarki z wędliny przełożyć do miseczki z grzankami, wymieszać. Pozostały tłuszcz przelać z patelni do żaroodpornego naczynia, wbić do niego jajka, tak, aby żółtka się nie rozlały, pospać je grzankami z wędliną. Wstawić do nagrzanego piekarnika na parę minut, tak, aby białka się ścięły.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    plocia

    ale to smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Fajny pomysł, ale chyba tylko na niedzielę, bo na zwykły dzień wydaje mi sie zbyt czasochłonny.
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Też tak myślę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo fajne :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !