Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z piekarnika

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
słonina 3-4 dkg
bułka 4 kromki
masło 1 łyżka
kiełbasa 10 dkg
boczek wędzony 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z piekarnika

Bułkę obrać ze skórki, pokroić w kostkę, usmażyć na maśle na patelni. Słoninę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na małym ogniu, wyjąć skwarki na talerzyk. Na tłuszczu ze słoniny lekko podsmażyć pokrojony w kostkę boczek i kiełbasę obraną ze skórki. Skwarki z wędliny przełożyć do miseczki z grzankami, wymieszać. Pozostały tłuszcz przelać z patelni do żaroodpornego naczynia, wbić do niego jajka, tak, aby żółtka się nie rozlały, pospać je grzankami z wędliną. Wstawić do nagrzanego piekarnika na parę minut, tak, aby białka się ścięły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Miki 04.04.2012 20:59
super
RenataZ-et 03.10.2011 00:24
bardzo fajne :)
Seba 14.06.2011 14:43
smaczne
Margo1 19.08.2010 14:37
Też tak myślę
MAŁGORZATA108 17.08.2010 22:19
Fajny pomysł, ale chyba tylko na niedzielę, bo na zwykły dzień wydaje mi sie zbyt czasochłonny.
plocia 17.08.2010 09:16
ale to smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak