Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki konserwowe.

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Zalewa:

ocet 10 % 1/2 szklanki
woda 3 szklanki
sól 5 łyżeczek
cukier 6 łyżeczek
Liść laurowy suszony Prymat kilka sztuk
ziele angielskie kilka ziarenek

Dodatkowo:

ogórek zielony około 2 kg
koper

Porada

Ogórki najlepiej wybierać małe,mniej więcej jednakowej wielkości.Z przepisu wychodzi około 4 litrowe słoiki ogórków.

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki konserwowe.

1.Składniki zalewy przekładamy do garnka,zagotowujemy i studzimy.
2. Ogórki i koper płuczemy i dokładnie osuszamy.
3. Do umytych i suchych słoików wkładamy ogórki i koper.Następnie zalewamy zalewą i zakręcamy.
4.Słoiki gotujemy około 5 minut od zagotowania na małym ogniu.Następnie studzimy i przenosimy do spiżarni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 27.04.2017 18:47
Dziękuję:)
gusia1000 22.07.2015 22:40
zawsze dobre.
bertpvd 21.07.2015 09:47
nie ma to jak domowe !
Wafelek2601 21.07.2015 09:39
Lubię takie domowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak