Sposób przygotowania

wszystkie składniki ciasta wymieszaj i zagnieść-powinno odstawać od dłoni.przykryj miskę ściereczką,odstaw w ciepłe miejsce.gdy podwoi objętość,wyjmij na stolnicę,rozwałkuj na grubość 1/2 cm,pokrój w kwadraty o boku 8 cm.na środku każdego ułóż porcję jagód,oprósz tarta bułką i cukrem,zlep.ułóż na oprószonej mąką blasze,odstaw na 30 min.piecz 20 min. w tem. 200*c.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    alaaa

    bardzo lubię jagodzianki,łatwy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychotka,mniam,mniam
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    sezon na jagodzianki . lubię je
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Justyna87

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !