Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

letnie jagodzianki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3
mąka 4 szklanki
cukier 5 łyżek
mleko 3/4 szklanki
masło 15 dkg
sól szczypta
Farsz:
jagody 2 szklanki
cukier 4 łyżki
drożdże 4 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: letnie jagodzianki

wszystkie składniki ciasta wymieszaj i zagnieść-powinno odstawać od dłoni.przykryj miskę ściereczką,odstaw w ciepłe miejsce.gdy podwoi objętość,wyjmij na stolnicę,rozwałkuj na grubość 1/2 cm,pokrój w kwadraty o boku 8 cm.na środku każdego ułóż porcję jagód,oprósz tarta bułką i cukrem,zlep.ułóż na oprószonej mąką blasze,odstaw na 30 min.piecz 20 min. w tem. 200*c.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 24.10.2012 19:11
super
Aneta41 08.07.2012 19:41
sezon na jagodzianki . lubię je
eli_555 22.09.2010 10:29
pychotka,mniam,mniam
alaaa 02.09.2010 10:18
bardzo lubię jagodzianki,łatwy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak