Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kruchy cytrynowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 25 dkg
masło 15 dkg
cukier 8 dkg
sól szczypta
masa
galaretka cytrynowa 2
jogort naturalny 30 dkg
śmietana kremówka kubeczek
cytryny 2
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kruchy cytrynowiec

z mąki,masła,cukru i soli zagnieść ciasto.wyłóż tortownicę,nakłuj,piec 20 min. w tem.200*c.galaretki rozpuść w szklance wody,dodaj cukier,wymieszaj z jogurtem.śmietanę ubij,wymieszaj z masą.rozsmaruj na cieście.sparzone cytryny pokrój w plasterki.na patelnię wlej 40 ml wody z rozpuszczonym cukrem,włóż plasterki cytryny,smaż 2 min.ostudź obłóż ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak