Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

flan pomarańczowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z pomarańczy 300 ml
jajko 3
cukier 4 łyżki
budyń waniliowy
pomarańcza
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: flan pomarańczowy

żelatynę rozpuścić w soku pomarańczowym,odstawić na 30 min.żółtka utrzyj z cukrem,wymieszaj z proszkiem budyniowym.wlewaj sok z żelatyną,mieszając.przelej do rondla,postaw na ogniu,mieszaj,aż zgęstnieje,ale nie gotuj.odstaw,ostudź.białka ubij na pianę,wymieszaj z zimną masą.nakładaj flan do foremek,wstaw do lodówki na 2-3 godz.wyłóż na talerzyki.udekoruj cząstkami pomarańczy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak