Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maliny z kremem winnym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 3 szt
cukier 2 łyżki
białe wino 1/4 l
maliny świeże 750 g
likier pomarańczowy 4 łyżeczki
śmietana 1/4 l
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Maliny z kremem winnym

1.Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie i rozpuścić w cieplej kąpieli wodnej. Żółtka wymieszać z cukrem i ubić. Dodać wino, rozpuszczoną żelatynę i dokładnie wymieszać. Powstały krem schłodzić.

2.Maliny podzielić i włożyć do szkla nek lub do miski i pokropić likierem pomarańczowym.

3.Śmietankę ubić, a kiedy zacznie sztywnieć, wymieszać z kremem winnym. Przygotowanym kremem ozdobić maliny. Gotowy deser od stawić w chłodne miejsce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 07.08.2015 21:02
dobry deser :)
ewelinapac 05.12.2011 18:52
świetne
Emilia21 24.08.2010 09:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak