Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus malinowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier waniliowy 1 opak.
cukier 2 łyżki
maliny świeże 300 g
nalewka malinowa 2 łyżki
cukier puder 1 łyżka
słodka śmietana 1/4 + 1/8 l
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mus malinowy

1.Żelatynę namoczyć w zimnej wo dzie, dodać cukier puder i cukier waniliowy. Podgrzewać do całkowi tego rozpuszczenia składników.

2.Połowę malin odłożyć do dekoracji i zalać je nalewką. Resztę owoców rozgnieść, przetrzeć przez sitko i wymieszać z żelatyną.

3.1/4 l śmietanki ubić na sztywno. Kie dy śmietanka zacznie gęstnieć, do dać maliny połączone z żelatyną. Krem włożyć do formy przepłuka nej zimną wodą i wstawić do lodówki.

4.Przed podaniem formę należy na krótko zanurzyć w ciepłej wodzie, po czym odwrócić do góry dnem i wyjąć krem. Dodac nasączone maliny i posypać cukrem pudrem. 1/8 l śmietankiubić na sztywno i udekorować nią krem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

banditka 02.11.2011 09:51
sliczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak