Sposób przygotowania

1.Z mąki, masła, cukru pudru, 3 żółtek i soli wyrobić kruche ciasto. Ciasto przykryc i schłodzić.

2.Do 3 schłodzonych białek dodać szczyptę soli i stopniowo dodając cukier ubić na sztywną pianę. Do dać migdały i delikatnie wymiesza

3.Ciasto ponownie zagnieść. Na posy panej mąką stolnicy rozwałkować placek grubości 1/2 cm, wykroić krąż ki o średnicy 5 cm i ułożyć je na bla sze. Masę migdałową rozdzielić na krążki ciasta i uformować w kształt kopułek. Wierzch każdej kopułki przybrać wiśnią.

4.Ciasteczka piec w piekarniku na jasnozłoty kolor. Po wystygnięciu ciasteczka przełożyć do metalowego pudełka.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    niebo w gębie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !