Sposób przygotowania

1.Z żółtek, 100 g cukru, plany z białek, mąki i mąki kukurydzianej przygoto wać ciasto biszkoptowe.

2.Upieczony biszkopt przełożyć na lnianą ściereczkę, usunąć pergamin i zastąpić go zwilżoną lnianą ściereczką. Schłodzoną kremówkę ubić, bitą śmietanę schłodzić.

3.Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, dodać cukier i podgrzewać, ciągle mieszając, dopóki się nie rozpuści. Zdjąć z ognia, dodać rozgniecione maliny. Galaretkę chłodzić, dopóki nie zacznie tężeć, po czym wymie szać z bitą śmietaną.

4.Biszkopt posmarować kremem malinowym, pozostawiając przy krawędzi około 10 cm wolnego miejsca. Ciasto zwinąć w rolkę, roladę oprószyć cukrem pudrem i schłodzić.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !