Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorada marynowana w cebuli i czosnku, pieczona z koperkiem.

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Dorada 1-2 szt
cebula 1-2 szt
czosnek 1 główka
sól
pieprz
koperek 4-5 gałazek
oliwa
masło 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Dorada marynowana w cebuli i czosnku, pieczona z koperkiem.

Doradę umyć, osuszyć, odciać głowę i płetwy. Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry. Dokłądnie obłożyc nimi rybe natartą sola i pieprzem, plastry czosnku i cebuli włożyc również do środka dorady. Szczelnie zawinąć w folię i odstawic do lodóki na 2 godziny. Po tym czasie rybę wyjąć, nasmarowac oliwa z oliwek, ułożyć na folii aluminiowej obłożyć gałazkami koperku iraz wiórkami masła i zawinąć. Piec około 30 minut. Pod koniec pieczenia odwinać folię żeby rybka sie zrumieniła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 14.07.2015 22:11
dobra ryba :)
w mojej kuchni 14.07.2015 08:51
pyszne jedzonko do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak