Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka słomianego wdowca

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1 puszka
sól, pieprz do smaku
czosnek 1-2 ząbki
włoszczyzna 1 porcja
ziemniaki ugotowane w mundurkach sztuki
ogórki 1 sztuki
ser żółty 1 (tarty)
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka słomianego wdowca

Ziemniaki ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Włoszczyznę również pokroić, fasolkę odcedzić z zalewy, dodać do ziemniaków, podobnie jak posiekany kwaszony ogórek i zmiażdżony czosnek. Wymieszać i doprawić do smaku. Jajka pokroić w plasterki. Formę do zapiekania natłuścić i wysypać bułką tartą. Wyłożyć połowę masy ziemniaczanej do formy, położyć na wierzch plasterki jajek, posolić i przykryć resztą masy. Posypać oregano i wiórkami zimnego masła. Posypać żółtym serem wymieszanym z bułką tartą. Zapiekać ok. 1/2 godziny w nagrzanym, ale niezbyt gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna138 08.05.2011 22:54
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak