Sposób przygotowania

Masło,drożdże,mleko,jajka,mąka,sól połączyć i zagnieść na jednolite ciasto.Uformować bułki wyłożyć na wysmarowanej blasze i na noc włożyć do lodówki.Rano bułki posmarować mlekiem i posypać ziarnami.Piec 15-20 min w 190 st.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    drożdżowe z lodówki a zawsze myślałam że w ciepłym muszą być
  • 4
    original
    Opublikowano

    alaaa

    no tak z lodówki,wieczorem robisz bułeczki a rano tylko do piekarnika i na śniadanie ciepłe bułeczki
  • 5
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    Wyglądają smakowicie. ;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    super:)
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    nie ma to jak własne bułeczki!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Ciekawy przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajny przepis
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    fajne
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ciekawe bułeczki
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Lubię ten "lodówkowy" sposób na ciasto drożdżowe, a Twoje bułeczki wyglądają jak "spod igły", świetne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !