Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruloniki serowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cienkie plastry sera żółtego 8 plastrów
szynka 8 plastrów
serek homogenizowany 1 opakowanie
śliwki w occie 1 słoiczek
natka pietruszki 1/2 pęczka
estragon po 1 łyżeczce
oregano po 1 łyżeczce

Przepis i sposób przygotowania na: Ruloniki serowe

Serek homogenizowany dokładni wymieszać z ziołami. Każdy plaster sera żółtego posmarować serkiem ziołowym, następnie ułożyć na nim po plasterku szynki i posmarować serkiem. Wzdłuż krótszego brzegu szynki ułożyć po 2-3 osączone śliwki z octu i delikatnie zrolować. Każdy rulonik zawinąć w folię aluminiową i schłodzić przez 2 godziny w lodówce. Przed podaniem ostrożnie usunąć folię. Podawać na półmisku udekorowane natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak