Sposób przygotowania

1.Masło ucierać z cukrem do jego cał kowitego rozpuszczenia. Dodać w 2 lub 3 porcjach mąkę, dokładnie wymieszać, wyrobić ciasto i odsta wić do schłodzenia

2.Ciasto ponownie zagnieść, na posy panej mąką stolnicy rozwałkować na grubość 2 cm, ułożyć na wysma rowanej tłuszczem blasze.

3.Włożyć na środkowy poziom gorącego piekarnika i upiec. Natych miast po upieczeniu pokroić w pa ski szerokości palca. Cukier wymie szać z cynamonem i obtoczyć w nim jeszcze ciepłe paluszki, m Maślane paluszki ułożyć warstwami^ w blaszanym pudełku na herbatni ki. Przechowywać zamknięte w chłodnym miejscu nie dłużej niż 4 tygodnie.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !