Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Herbatniki prababci

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miękkie masło 200 g
cukier puder 85 g
sól szczypta
mąka 240 g
migdały ze skórką 60 g

Przepis i sposób przygotowania na: Herbatniki prababci

1.Masło utrzeć na białą masę. Dodać cukier i sól, ucierać tak długo, aż cukier się rozpuści. Dodawać stop niowo mąkę i mieszać. Gdy ciasto będzie gładkie, należy je przykryć i odstawić w chłodne miejsce na min. 90 minut.

2.Ciasto ponownie zagnieść i rozwał kować na posypanej mąką stolnicy, na placek o grubości 3 cm. Wyciąć kawałki w kształcie rombu, wielkoś ci około 5 cm i ułożyć je na blasze.

3.Na środek każdego herbatnika wcisnąć migdał. Piec w rozgrzanym piekarniku na jasnozłoty kolor.

4.Herbatniki zdejmować z blachy zaraz po upieczeniu i układać na kratce do schłodzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak