Sposób przygotowania

Ziemniaki umyć, ugotować w łupinach (powinny być trochę niedogotowane). Delikatnie obrać, ściąć czubki, odłożyć je. Łyżeczką wydrążyć wgłębienia. Przygotować sos beszamelowy z łyżki masła, mąki i mleka, przyprawić go startą gałką muszkatołową. Odcięty i usunięty miąższ z ziemniaków rozgnieść, wymieszać z sosem i drobno pokrojonym szczypiorkiem. Pieczarki umyć, pokrajać w plasterki, podsmażyć na maśle, pod koniec smażenia doprawić do smaku pieprzem, solą i sokiem z cytryny. Wymieszać z masą ziemniaczano-szczypiorkową. Przygotowanym nadzieniem napełnić wydrążone ziemniaki. Ułożyć je na blasze wysmarowanej masłem, wstawić do gorącego piekarnika na około 15 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !