Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa-krem z zielonego groszku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica 8 plasterków
rosół 2,5 szklanki
śmietana 1 szklanka
cebula 2 sztuki
olej 2 łyżki
sól, pieprz do smaku
natka pietruszki
zielony groszek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa-krem z zielonego groszku

Cebulę obrać, drobno pokroić w kostkę. Podsmażyć razem z zielonym groszkiem na gorącym oleju. Zalać rosołem i gotować pod przykryciem około 10 minut. Zupę przetrzeć przez sito. Ponownie podgrzać, doprawić solą i pieprzem. Śmietanę ubić na sztywno i wymieszać z zupą. Do każdego talerza włożyć plasterek polędwicy i posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

accee 01.07.2011 19:43
Polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak