Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klasyczny barszcz czerwony

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina z kością 1/2 kg
buraki 1,5 kg
sok z cytryny
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Klasyczny barszcz czerwony

Buraki obrać, pokroić w plasterki, zalać wodą i pozostawić w garnku, najlepiej na noc. Włoszczyznę obrać, umyć, mięso umyć i razem gotować w ok. 2 litrach wody. Wyjąć mięso i włoszczyznę, rosół dolać do buraków i gotować ok. 20-30 minut. Od razu po dolaniu rosołu wcisnąć sok z cytryny, żeby barszcz nie stracił koloru. Po ugotowaniu przecedzić, wywar posolić i popieprzyć, podawać z pasztecikami lub z uszkami z mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 19.11.2011 10:13
pycha
justyna111 29.09.2010 16:42
super
Lidia11 29.09.2010 16:03
fajny
Margo1 19.08.2010 14:36
Mnie też
plocia 17.08.2010 09:23
ale narobiłaś mi apetytu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak