Sposób przygotowania

Buraki obrać, pokroić w plasterki, zalać wodą i pozostawić w garnku, najlepiej na noc. Włoszczyznę obrać, umyć, mięso umyć i razem gotować w ok. 2 litrach wody. Wyjąć mięso i włoszczyznę, rosół dolać do buraków i gotować ok. 20-30 minut. Od razu po dolaniu rosołu wcisnąć sok z cytryny, żeby barszcz nie stracił koloru. Po ugotowaniu przecedzić, wywar posolić i popieprzyć, podawać z pasztecikami lub z uszkami z mięsem.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    plocia

    ale narobiłaś mi apetytu
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Mnie też
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    fajny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !