Sposób przygotowania

Kapelusze suszonych grzybów umyć starannie, włożyć do miski, zalać ostudzonym przegotowanym mlekiem, przycisnąć talerzykiem, żeby były równomiernie zamoczone. Pozostawić na 5-6 godzin, a najlepiej na całą noc. Następnie gotować w tym samym mleku, w którym się namoczyły, aż będą miękkie. Następnie grzyby odcedzić, pozostawiając jakiś czas na sicie. Jajka roztrzepać w misce. Grzyby posolić, obtaczać kolejno w mące, jajkach i bułce tartej, a następnie smażyć na patelni z rozgrzanym olejem. Zarumienić z obu stron.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Bardzo fajny pomysł. Chętnie wypróbuję, bo mam sporo suszonych grzybków w tym roku.
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Przydatny przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !