Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola z pomidorami i porami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
cebula 2 sztuki
por zielona część 2 sztuki
pomidor 4 sztuki
czosnek 2 ząbki
cukier, sól, pieprz do smaku
olej
fasola 1/2 mamut

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola z pomidorami i porami

Namoczyć fasolę na noc, ugotować na drugi dzień w tej samej wodzie, ale w bardzo małej ilości. Cebulą pokroić i lekko poddusić na oliwie. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić i włożyć do cebuli, pokroić drobno pory i dołożyć do garnka, dusić razem przez parę minut. Po uduszeniu dodać do fasoli, przyprawić. Na końcu dodać drobno pokrojone jajka ugotowane na twardo i roztarty czosnek. Wymieszać i zagotować razem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 16.10.2011 16:13
super
mala2021 01.08.2011 17:11
smaczne
Kate131 11.07.2011 09:26
fajna
RenataZ-et 15.12.2010 10:15
Ciekawy przepis
Joanna108
Joanna108 05.11.2010 09:24
Pewnie będzie pyszne.
hastalavista 19.09.2010 21:03
smacznie i zdrowo :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak