Sposób przygotowania

Zmielić ser, oddzielić białka od żółtek, dodać żółtka do sera, odrobinę posolić, wymieszać, dodać mąkę i jeszcze razy wymieszać. Ubić pianę z białek i dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać. Położyć ciasto na posypaną mąką stolnicę, uformować wałek o grubości ok. 2 cm, spłaszczyć, zrobić kratkę tępą stroną noża, pokroić na ukos i wrzucić na gotującą się osoloną wodę. Gotować kilka chwil od wypłynięcia. Polać masłem z zarumienioną bułką tartą.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    wyglądają apetycznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !