Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gryczane spaghetti z boczkiem i szparagami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron gryczany 300 g
szparagi zielone 1 pęczek
wędzony boczek 500 g
olej rzepakowy
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
czosnek ząbki 1
żółtko jajek 3
woda 10 łyżek- spod gotow. makaronu
szczypiorek pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Gryczane spaghetti z boczkiem i szparagami

Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Szparagi pozbawiamy zdrewniałych części i gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie z łyżeczką cukru. Boczek kroimy w małą kostkę i smażymy na patelni aż cały tłuszcz ładnie się wytopi. Dodajemy posiekany czosnek i chwilę smażymy. Ugotowany makaron dodajemy do boczku- całość dokładnie mieszamy. Ściągamy z ognia i dodajemy rozbełtane z wodą spod gotowania makaronu żółtka- ponownie dokładnie mieszamy.
Szparagi kroimy na mniejsze kawałki i obsmażamy na odrobinie oleju z drobno posiekanym szczypiorkiem. Podsmażone warzywa dodajemy do makaronu.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 07.07.2015 21:23
smaczne danie obiadowe
Koper 07.07.2015 15:23
Szparagi świetnie pasują do tego dania
Franciszek 07.07.2015 10:28
Super danie
berys18 07.07.2015 08:19
wygląda bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak