Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BATATY FASZEROWANE FETĄ, OLIWKAMI I ŚWIEŻYM TYMIANKIEM

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

batat 2-3 szt
ser feta 150 gram
oliwki czarne 10 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
posiekane listki tymianku 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: BATATY FASZEROWANE FETĄ, OLIWKAMI I ŚWIEŻYM TYMIANKIEM

1/ Bataty umyć, osuszyć, nakłuć widelcem i owinąć w folię aluminiową (każdy oddzielnie) Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec ok 40 min, aż będą miękkie. Do ich pieczenia nie trzeba używać ani przypraw ani oleju.

2/ Upieczone bataty, wyciągnąć z foli na talerz i wystudzić. Przekroić na pół, łyżką wydrążyć środki, zostawiając brzegi ok 3 mm. Wydrążone środki wymieszać z pokruszoną fetą i 1 łyżką posiekanego tymianku. Gotowym farszem napełniać ziemniaki. Oliwki pokroić w drobne plasterki i ułożyć na wierzchu. Posypać solą, pieprzem i siekanym tymiankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 11.10.2016 13:56
Smak batata jest tu wyczuwalny?
Krzysztof15 07.07.2015 08:37
bardzo smaczne
Hrabina w kuchni 06.07.2015 22:15
Fantastyczne.
brioszka 06.07.2015 21:25
moje smaki!
Ewa 06.07.2015 19:52
Pyszne połączenie :)
iziona 06.07.2015 18:54
Ale to fajny pomysł
2milutka 06.07.2015 17:49
cudownie wygladają :)
cukiereczek 06.07.2015 17:17
ale smakowicie wyglądają
Pani Domu 06.07.2015 16:47
wyglądają świetnie i pewnie tak smakują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak