Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 0,5 litra
pieczarki 500 gram
cebula biała 2 sztuki
czosnek ząbki 4 sztuki
bulion drobiowy 5 szklanek
ser żółty starty 2 garści
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto

Zagotować pięć szklanek bulionu lub rozpuścić 2 kostki w pięciu szklankach wody. Wsypać 0,5 litra ryżu risotto, gotować od czasu do czasu mieszając. Pieczarki umyć, obrać, pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Pieczarki z cebulką i czosnkiem zeszklić na maśle. Następnie dodać do bulionu z ryżem i gotować do miękkości. pod koniec gotowania dodać łyżkę masła i starty żółty ser. Doprawić do smaku sola i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasnaj 05.07.2015 18:41
smaczne risotto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak