Sposób przygotowania

1. buraczki gotujemy przez 20 min, odstawiamy do ostygnięcia,
2. pomarańcze obieramy, 1 i 1/2 obieramy z błonek i kroimy na małe cząstki,
3. buraczki obieramy i kroimy w cienkie plasterki,
4. pomarańcze łączymy z buraczkami, dodajemy oliwę, sól, pieprz i cynamon
5. ocet balsamiczny z sokiem z 1/2 pomarańczy i cukrem łączymy i doprowadzamy do wrzenia, chwilę gotujemy,
6. powstałym syropem polewamy sałatkę i mieszamy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    lubię takie połączenia :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wspaniałe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wspaniałe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !